8 Ekim 2013 Salı

İzmirde Cgi Bilişim Eğitimi Olan Mayanın Kullanım Alanları



Maya eğitimi kullanım alanları;
Çizgi filmler ve filmler Maya`nın en çok bilinen kullanım alanı, üç boyutlu çizgi film stilinde animasyonlardır ( A Bug`s Life. Toy Story ve Shrek filmlerinde olduğu gibi).Filmlerle ilgili diğer bir uygulama da, film ya da videolarla başka yöntemlerle oluşturulması imkânsız, pahalı ya da tehlikeli olabilecek efektler eklemek üzere gerçekçi görünümlü öğeler oluşturmaktır. Böyle efektlere örnek olarak patlamaları, arka planları ve bir uzay gemisinin alçaktan uçma sahnesini verebiliriz. Final Fantasy filminde yeni bir kullanım şekli ortaya çıkmıştır: Bütünüyle yapay, fakat tamamen gerçekçi bir uzun metrajlı film. Maya ile yapılan bazı filmler: Perfect Storm,Chionicles of Narnia,War of The Worlds,Da Vinci Code.

Bilgisayar oyunları Modern bilgisayar oyunlarının çoğu üç boyutlu gerçek zamanlı tiptedir ve oyun motorunda kullanılan nesneler ve dokular Maya gibi bir 3D uygulamasında hazırlanır. MAYA BUİLDER adındaki indirgenmiş bir Maya sürümü bu işlev için kullanılmak üzere oyun geliştiricilerine sunulmuştur.


Reklamcılık Ticari TV reklamları ve tanıtım spotlarında, araya sık sık animasyonlar yerleştirilir. A.B.D`de, uçan Listerine şişesini gösteren reklamlar televizyonda üç boyutlu animasyonun kullanılması alanında çığır açmıştır. Bilgisayar grafikleri reklamcılar için idealdir; çünkü bunları kullanarak oluşturdukları gerçek üstü sahnelerle ve ilgi çekici bir anlatımla izleyicileri cezbede bilirler.


Tanıtımlar Maya bu alanda çarpıcı efektler oluşturmak amacıyla kullanılabilir. Bunlara örnek olarak; stadyumdaki skor tabelasında oynatmak, büyük bir toplantıya çarpıcı bir girişle başlamak ya da bir firmanın sunumları için göz kamaştırıcı bir logo çalışması hazırlamak amacıyla kullanılan grafikleri verebiliriz.


 Mimari modelleme ve animasyonlar İzmir'de Cgi Bilişim eğitimi olan Maya  bu alanda genellikle, satış ya da belirli bir amaçla ayrılan bir bölgeyi küçük bir izleyici gurubuna göstermek amacıyla yapılan çalışmalarda kullanılır. Burada, belirli bir tasarımın sanal bir sürümü büyük bir poster ya da video için mekanda gezinme (fly-through) tipinde bir animasyon halinde oluşturulur.


Davalarla ilgili animasyonlar Davalarda bir dizi olayın jüriye ya da hakime gösterilmesi gerektiği durumlarda ve teknik açıklamalar yapmak için kullanılır.


Endüstriyel Tasarımın, bir ürünün seri olarak üretilmesi kullanılır. İzmir'de Cgi bilişim eğitimi olan Maya`nın sanal metodu, bir tasarımı gözden geçirmek prototipler oluşturmaya göre çok daha hızlı ve ucuz bir yoldur. Endüstriyel tasarım, tasarlanan ve seri olarak üretilen her şeyi (arabalar, gemiler, parfüm şişeleri, cep telefonları, vb)kapsar.


Endüstriyel animasyonlar İşle ilgili sunumlar hazırlayan kişilerden istenen çalışmaları (hareketli grafikler, metaforlar kullanılarak yapılan açıklamalar, ilgi çekici görsel öğeler, vb.)anlatmak için kullanılır.

Askeri simülasyonlar ve eğitimler Bir tatbikatın ya da örneğin bir pilot eğitimi için hazırlanmış sahnelerle tatbikat ya da eğitimle ilgili kişilerin fikir sahibi olmasına yarar.


Bilimsel çalışmalar ya da buluşlarBir bilimsel çalışmanın ya da bir buluşun anlatımı için oluşturulan sahnelerle izleyiciye fikir verir. Örneğin bir tıp ameliyatının yeni uygulanacak olmasına yardımcı olacak sahneler ve animasyonlar hazırlar.


İzmird'e Cgi Bilişim eğitimi olan Maya üstün bir üç boyutlu modelleme ve animasyon yazılımıdır. Öğrenilmesi zor olmasına rağmen, özel efekt kullanılan hemen her önemli film ve sahnede yer alır, yukarıdaki kategorilerde önemli bir pazar payına sahiptir ve en iyi 3D animasyon ve modelleme programı olarak kabul edilir.


Maya  kursu istiyorsanız İzmir içindeyseniz Cgi Bilişim Enstitüsünün eğitimlerine katılın size piyasada iş yapan uzman eğitmenlerimizin farkına varın.En iyi eğitimi piyasanın içinde olanlardan öğreneceğinizi unutmayın...



1 yorum:

  1. Üç Boyutlu Modelleme ve Animasyon taban puanları 2020 açıklandı. Resmi veriler ışığında önlisans için hazırladığımız Üç Boyutlu Modelleme ve Animasyon başarı sıralaması 2019 ‘da ayrıca iki yıllık Üç Boyutlu Modelleme ve Animasyon bölümü hakkında bilgi vermeye çalışmaktayız. Bunun yanında kontenjanlara da yer veriliyor. https://yksdestek.com/uc-boyutlu-modelleme-ve-animasyon-2-yillik-taban-puanlari/

    YanıtlaSil